Tänään käytiin treenaamassa näyttelytaitoja Lainan ja Leenan kanssa Haapaveden kennelkerhon järjestämässä mätsärissä. Tyttöset olivat intoa täynnä - taannoisesta arkuudesta ei ollut enää jälkeäkään. Menimme ajoissa paikalle, jotta koirat ehtivät tottua koiriin ja ihmisiin. Osallistujia olikin kovasti, pelkästään  pentuja kaksikymmentäkaksi. Alueella oli myös poniratsastusta ja nuorisotalolla 4H-yhdistyksen järjestämää toimintaa, joten ihmislapsetkin viihtyivät hyvin.

Sekä Laina että Leena saivat omalla vuorollaan punaisen nauhan eli niin sanotusti voittivat parinsa. Punaisten jatkokisassa Leena oli lopulta paras! Sai lasten iloksi ensimmäisen pokaalinsa ja ruokapussin. Sitten olikin reippaasti odottelua ihan aitoon koiranäyttelymalliin, kun piti odottaa, että aikuiset koirat kisaavat. Onneksi oli oheisohjelmaa ja mitä parhainta harjoittelua Leenalle ja Lainalle olla tapahtumassa, jossa oli mukavan runsaasti ihmisiä ja koiria sekä sisällä jopa kissoja, kaneja ja rottia. Harjoitusmielessä käytin molemmat myös sisätiloissa - Mieluskylän metsissä kun yleensä koirien kanssa ulkoilen, niin ei näitä sosiaalisia harjoituksia ole liikaa.

Lopulta alkoi BIS-kisa eli näyttelyn kauneimman valinta, johon osallistui kuusi koiraa. Leena jaksoi vielä ihmeestikin seistä nätisti ja juokseminen tuntuu kehittyvän koko ajan edustavemmaksi. Leena oli upeasti BIS4 ja sai toisen, komeamman pokaalin ja ennen kaikkea aimo annoksen kokemusta kehätouhuista ensi kevään "tosikoitoksiin".