Ruusunpunainen tunnelma hälveni jo lauantai-sunnuntaiyönä; Leena oli levoton, ei oikein halunnut imettää eikä syödä tai juoda. Läähätteli ja vaihtoi asentoa, koetti imettää, mutta nousi pian ylös. Pelkäsin jo kalkkikramppia tulevaksi. Aamulla ulkoilun jälkeen pestessäni Leenan peräpäätä huomasin toisen puolen takatissien olevan suuret ja kuhmuraiset, suihkuttelin niitä lämpimällä vedellä. Sitten imetyksellä huolehdin, että pennut imevät nimenomaan niitä nisiä – Leena olisi mielellään kätkenyt juuri ne alleen, kipeätä teki niiden imeminen. Iltapäivällä Leenan olo ei ollut kohentunut, päinvastoin. Pennut olivat kyllä kylläisen oloisia, mutta Leenan kaverina piti olla imetystilanteissa.
Soitin päivystävälle ja onneksi luottolääkäri vastasi. Asiaa tuumailtuamme hän oli antibiootin ja kipulääkkeen kannalla. Siinä puhelun aikana kaivelin koiralääkekaappia ja sieltä löytyi muutama Synolux –tabletti kuin tilauksesta, ei tarvinnut lähteä ajamaan Nivalaan. Sovittiin, että aloitan antibiootin ja kipulääkkeen heti ja haen seuraavana päivänä lisää. Illalla Leena oli jo paljon rennompi ja söi ilman patistelua. Edelleen laitoin pennun aina takatissille, jotta se tyhjenisi varmasti.
Viime yönä olin itse palkkatyön ääressä valvomassa (virkeänä) ja isäntä vahti Leenan. Yöllä Leena oli jo ollut rauhallinen ja söi ja joi. Aamulla soittelin lääkärille ja hän oli sitä mieltä, että voisi olla hyvä antaa oksitosiinia pistoksena, jotta maito lähtisi kunnolla tulemaan ja kohtu supistuisi. Niin pyörähdimme asemalla ja Leena sai pistoksen  sekä kotiinkin mukaan pistettävää, lisäksi kuurin antibioottia ja varalle vielä kipulääkettä. On se onni, että meillä on Haapavedellä maanmainioin eläinlääkäri. Olenkin sanonut, että jos terveyskeskuksessa olisi ihmislääkärinä yksi ”samisavolainen” hoituisi kaikki haapavetisten vaivat hyvin joutuin.
Nyt ollaan sitten siinä onnellisessa tilanteessa, että Leena makaa taas rennosti pentulaatikossa pentujen keskellä ja pennut tissittelevät ja nukkuvat. Itse en ole vielä nukkumaan ehtinyt näiden kahden valvotun yön jälkeen, mutta nyt voikin taas nauttia ja katsella pentuja ihastellen. Jospa tämä tästä nyt sujuisi ilman takapakkia.

Pennut korissa Leenan "alapesun" ja pentulaatikon siivouksen aikana:

Ja juuri otettu kuva, jossa koko sakki rentona:

Taas voidaan nauttia tästä näystä. Rauha maassa. Ensi yönä ehkä nukutaan.