Tänä aamuna pennut heräsivät jo viiden maissa ja päästin ne ulos takapihan aitaukseen Leenan kanssa. Menin itse vielä nukkumaan, ajattelin, että saavat remuta hetken pihalla. Pian havahduin pennun uikutukseen ja ikkunasta näin Puuha-Peten kiertävän aitaa aidan ulkopuolella. Menin nostamaan sen aitaukseen, ihmettelin miten se on päässyt pois. Samalla otin lukua muista ja tajusin, että kaksi puuttuu! Päästin  pennut sisälle ja hälytin Karin apuun, että kaksi on hävinnyt. Takapihan aitauksessa eikä sen lähellä ollut mitään. Kutsuimme pentuja, ei näkynyt. Säikähdys oli kyllä suuri, katosivat kuin jokin olisi ne napannut. Taloa kierrettyämme ja pentuja kutsuessamme kurkisti etukuistilta kaksi pentua!!
Lapsetkin olivat heränneet metellin ja kertoivat sitten, että Aatu oli eilen ryöminyt aidassa olevasta reiästä aitaukseen. No samalla reikä oli tietenkin suurentunut ja painunut pentujen ulottuville. Loppu hyvin onneksi.

Pennut aamumaidolla:

Tänään kävimme sitten eläinlääkärin tarkistuksella ja sirutuksella Nivelessä Nivalassa. Ensimmäinen automatka sujui varsin rauhallisissa merkeissä, takaisin tullessa kaikki nukkuivat.


Eläinlääkärissä en ottanut kuvia, keskityimme tekemään käynnistä mahdollisimman rauhallisen ja turvallisen pennuille eikä yksikään osoittanut pelkäämisen merkkejä koko reissulla. Terveysasiat olivat muutoin kaikkien osalta kunnossa, Pikku-Täplän toinen kives ei vielä ollut laskeutunut. Katsotaan nyt sitten tuleeko se sieltä.

Ja omassa kotipihassa oli sitten reissun jälkeen turvallista telmiä: