Teimme yrityksen tavoitella Hetalle Ruotsin valio -titteliä ja matkasimme Jällivaaraan. Yövyimme Överkalixin mukavassa hotellissa ja sieltä launtaiaamuna ajelimme Jällivaaraan. Koirien rokotukset tarkistettiin näyttelyyn mennessä huolella, onneksi kaikki oli kunnossa (eli ei pidä uskoa puheita "ei niitä kukaan katso").

Welssejä oli ilmoitettu 14, paikalla taisi olla 13.
Ruotsin säännöthän ovat nyt kokolailla samat kuin meillä, kehätouhu poikkesi siinä, että nauhoja ei jaettu, vaan koiran saama laatumaininta huudettiin ääneen ja näytettiin kortilla (värien mukaan). Ehkä jopa helpompi seurata yleisön kuin meidän systeemimme.

Leenalla sai ERIn ja oli luokkansa neljäs, mikä minua suuresti harmitti, en ymmärtänyt, mitä tuomari selitti Leenan suuhun katsottuaan.
Myöhemmin arvostelulapusta selvisi, että oli maininnut, että nyt oikea purenta, mutta SAATTAA muuttua tasapurennaksi ajan kanssa! Jotta näin, tällänen tuomarin mielipide tällä kertaa, toivottavasti tuomari oli erittäin väärässä... Siihen kisa Leenan osalta sitten jäi, sai sentään ERIn.

Leena ERI,JUK4

Heta voitti valioluokan, sai SAn (CK) ja oli narttujen toinen. Harmillisesti tittelit olivat lähellä ja kuitenkin niin kaukana.  

Heta ERI, VAL1, CK, PN2,vara-CACIB,vara-SERT

Alinan Eddie oli upeasti PU1 ja ROP!

 

Kuvat kaikista welsseistä löytyy täältä.

 

Jällivaaran tunturilla kaksi KAUNISTA welssiä:


Överkalix


Jällivaaran tunturilta (nimeä en muista)